Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2006

Από το Μέτωπο των Καταλήψεων

Μεγάλη μερίδα των γυμνασίων-λυκείων της χώρας τελεί υπό κατάληψη ως ύψιστη μορφή αντίδρασης στην φασιστική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με προεξάρχουσα την Μαριέτα Γιαννάκου. Οι φοιτητές προετοιμάζονται ώστε με το πέρας της εξεταστικής εντός της αυτής εβδομάδος να ξεκινήσουν και αυτοί καταλήψεις και πορείες. Οι δάσκαλοι συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους για συνεχή Πέμπτη εβδομάδα και προβλέπεται πως μόλις τους τελειώσουν τα χρήματα θα μπουν στο χόρο των κινητοποιήσεων και οι μαθητές του δημοτικού με δυναμικές καταλήψεις. Είναι προφανές πως η παιδεία είναι σε αναμένα κάρβουνα, έντονος ο αναβρασμός που επικρατεί αλλά η κυβέρνηση παρουσιάζεται αδιάλλακτη.

Όμως η κατάσταση οξύνεται όλο και περισσότερο. Το συντονιστικό των παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων της επικράτειας εξέδωσε δελτίο τύπου. Παρατίθεται όπως ανακοινώθηκε:


Η Παιδεία είναι ένα καζάνι που βράζει. Τα δίκαια αιτήματα των δασκάλων μας, των μαθητών και των φοιτητών προσπίπτουν πάνω στο τείχος της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης Καραμανλή. Ο αγώνας πρέπει να ενταθεί ακόμα περισσότερο, οποιαδήποτε πίεση ασκείται υπερ των αιτημάτων της πανεκπαιδευτικής κοινότητας είναι ευπρόσδεκτη.

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική αποκλείει την λαϊκή οικογένεια από τον δρόμο της μάθησης και της γνώσης. Η συνεχής υποβάθμιση των δημοσίων σχολείων λόγω της υποχρηματοδότησης από το κοινωνικά ανάλγητο κράτος οδηγεί στην ανάπτυξη των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που μόνο τους στόχο έχουν την οικονομική αφαίμαξη και όχι την προσφορά γνώσης – παιδείας. Η παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική λαίλαπα ορθώνει λοιπόν νεοταξικούς φραγμούς ανάμεσα στα παιδιά των κατώτερων οικονομικών και κοινωνικών στρωμάτων και σε αυτά των πλουτοκρατών. Η μάθηση παύει να γίνεται δικαίωμα του κάθε πολίτη από τον πιο ταπεινό προλετάριο μέχρι τον πιο σιχαμερό καφαλαιούχο.

¨Ετσι το συντονιστικό όργανο παιδικών σταθμών-νηπιαγωγείων παρατάσει τις δυνάμεις του με τις λοιπές ομάδες που αγωνίζονται, δάσκαλοι, μαθητές, φοιτητές, οικοδόμοι και τον Γιώργο Νταλάρα.

Προχωρά σε

1.Κοινές πορείες με τους άνωθι αναφερόμενους.
2.Κατάληψη όλων των παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων της χώρας σε συνεργασία με τους μαθητές λυκείων και γυμνασίων.
3.Διατάραξη της κοινής ησυχίας με στόχο την αφύπνιση της κοινωνίας.
4.Αφόδευση εις πάντας τους ανοικτούς χώρους πάρκα πλατείες.
5.Παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας με τα πατίνια και τα ποδήλατά μας.


Αγωνιζόμαστε για:

Παιδεία ποιότητας!

Περισσότερα χρήματα στην Παιδεία!

Έξω οι βάσεις του ΝΑΤΟ!

Να μειωθούν οι βάσεις των πολυτεχνικών, ιατρικών και νομικών σχολών!

Μεγαλύτερο μερίδιο των τηλεπτικών προβολών να καταλαμβάνουν τα παιδικά και τα κινούμενα σχέδια!

Τα αιτήματα μας είναι αδιαπραγμάτευτα, αλλά η υπουργός παιδείας και θρησεκυμάτων δεν δέχεται τον διάλογο.

Το συντονιστικό των Παιδικών Σταθμών κ΄ Νηπιαγωγείων (Π.Σ.Ν.)

Τασούλης Παπαρήγας
Μπεμπέ Αλαβάνου

Ιωσήφ Στάλιν

2 σχόλια:

Jason είπε...

Πες τα ρε φίλε...

Και άμα βγει όλο αυτό κάπου, εμένα σφύρα μου...

Anarchist είπε...

Ευχαρίστως να σου σφυρίξω κλέφτικα αλλά δεν μου έμαθαν στο σχολείο.

Έκαναν απεργία τότε οι δάσκαλοι