Σάββατο, Ιουλίου 01, 2006

ΚΑΤΩ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ


ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΠΑΤΡΑΣ

ΠΥΡΗΝΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Ο πυρήνας των αναρχικών μηχανολόγων και αεροναυπηγών μηχανικών, έπειτα από τη φασιστική απόφαση για το κλείσιμο του τμήματος Μηχ/γων κ΄Αερο/γων Μηχ/κων, αποφάσισε να παρέμβει δυναμικά με το συμβολικό σπάσιμο των αλυσίδων της κατάληψης.
Το αναρχικό στέκι Πάτρας, το γνήσια αναρχικό, έχει ιδρυθεί εδώ και 10 χρόνια αλλά ο πυρήνας του Τ.Μ.Α.Μ. μόλις 6 μήνες και αυτή η ενέργεια είναι η πρώτη που τον φέρει στο προσκήνιο.
Στον πυρήνα μας ανήκουν άτομα της μικροαστικής τάξης και του λούμπεν-προλεταριάτου άτομα που γνωρίζουν τι θα πει κοινωνική εκμετάλευση, μόχθος για να επιβιώσεις και να σπουδάσεις , άτομα που συνάμα είναι κατατοπισμένα τόσο με την ιστορία του αναρχισμού στην Ευρώπη αλλά και με τις τελευταίες εξελίξεις της αφού η αναρχία συνεχίζει να υπάρχει. Αγωνιζόμαστε για κατάργηση κάθε έννοιας Κράτους, Πολιτικής Εξουσίας, Νόμου και γενικότερα κάθε έννοιας που τοποθετεί το συλλογικό καλό πάνω από το ατομικό συμφέρον και επιβάλλει αυτό μέσω των λειτουργιών και των δομών της κοινωνίας.Η ιδεολογία μας θεμελιώνεται στην άποψη πως η οποιαδήποτε πρόοδος ξεκινά από την αλλαγή στο άτομο και όχι από την αλλαγή της κοινωνίας που θα επιβάλει αργότερα την αλλαγή στο άτομο γιατί αυτή η τελευταία άποψη είναι καθαρά αναχρονιστική και ολοκληρωτική.Το άτομο μονάχο του πρέπει να αποφασίζει πως θα ενεργεί δίχως να αναγκάζεται από κανέναν και από τίποτε.Είναι φανερό λοιπόν πως δεν αποδεχόμαστε ούτε ένα ισχύον κοινωνικο-πολιτικό σύστημα είτε αν αυτό λέγεται καπιταλισμός (περιθωριακός καπιταλισμός στην Ελλάδα) είτε αν λέγεται σοσιαλισμός αφού όποιο και να είναι οδηγεί στον περιορισμό των ελευθεριών του ανθρώπου άρα και στην αλλοτρίωση του ,γιατί μόλις το άτομο χάσει το βασικότερο χαρακτηριστικό της ύπαρξής του , δηλαδή την ελευθερία , παύει να είναι άνθρωπος-άτομο και μαζικοποιείται είτε για χάρη του κοινού καλού (βλέπε σοσιαλισμός , επιστημονικός κουμουνισμός) είτε για χάρη του κεφαλαίου (βλέπε καπιταλισμός).
Οι παρατάξεις Ε.Α.Α.Κ. , Π.Κ.Σ. , ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ αποτελούν για μας τον εκφραστή του ισχύοντος κοινωνικο-πολιτικού συστήματος μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου πράγμα που σημαίνει πως όχι απλά δεν μας εκφράζουν αλλά είμαστε και αντίθετοι με οποιαδήποτε ενέργειά τους.Τα μέλη των παραπάνω παρατάξεων είναι βολεμένα παιδιά αστικών οικογενειών που βαυκαλίζονται με το να θεωρούν τον εαυτό τους αγωνιστή.Αγωνιστές στο τάβλι και στο καφέ στη λούφα και στην αντιγραφή.Αγωνιστές με τα λεφτά που τους στέλνει ο μπαμπάς και που δεν έχουν να χάσουν τίποτα.Πρόκειται για κλασσική περίπτωση μηδαμινών και τιποτένιων αστών ψευτοεπαναστατών που όλο και βυθίζονται περισσότερο στην ηλιθιότητά τους.Πανηλίθιοι είναι αφού δεν έχουν αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να ανατρέψουν τα αρνητικά σημεία του συστήματος αφού αποτελούν και οι ίδιοι μέρος του σύστηματος.Όσον αφορά τις παράταξεις Δ.Α.Π.-Ν.Δ.ΦΚ. και Π.Α.Σ.Π. δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τίποτα.Αποτελούν το κύριο εκφραστή του καπιταλισμού και το γελοίον της υπόθεσης είναι πως τα μέλη τους ή είναι γόνοι του κεφαλαίου ή έχουν πλήρως ταυτιστεί με το κεφάλαιο που τους εκμεταλλεύεται.Τέλος υπάρχουν και οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές που καπηλεύονται έννοιες και ιδέες του αναρχισμού άγνωστες προφανώς προς αυτούς.Όλη η αντεξουσιαστική τους πάλη περιορίζεται στο να κουρεύονται και να ντύνονται αντικομφορμιστικά , στο να πετούν άμα τύχει καμιά μολότωφ και να καίνε έτσι για το καλό την ελληνική σημαία.
Η κατάληψη που ψηφίστηκε αποτελεί χαρακτηριστικό μέτρο επιβολής της θέλησης των πολλών ηλιθίων πάνω στην αλήθεια του ατόμου.Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι η συνειδητή και ελεύθερη αποχή από τα μαθήματα και τα εργαστήρια.Κανείς και τίποτα δεν πρέπει να καταπιέζει το άτομο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι! Όπως τα λες! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

πες τα αρχοντα

skoulikotripimenos είπε...

συμφωνω μ'αυτα που λες ειναι και η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα κ εγω να ασχοληθω αλλα λεφτα κ εμενα οι γονεις μου δινουν... σημαινει οτι κ ειμαι σαν τους αλλους και οτι δεν μπορω να ασχοληθω με τον αναρχισμο?

Ανώνυμος είπε...

Για μένα γενικότερα είστε ηλίθιοι-ούτε λυκειόπαιδα τέτοιο "οργισμένο(νιάτο???) μανιφέστο"... Ο τρόπος που βλέπετε την πραγματικότητα εκκινά από τρομερά ιστορικά(και λογικά θα έλεγα)ολισθήματα. Το πρόβλημα είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και εκεί στηρίζεται η ύπαρξη της εξουσίας-η πάλη των τάξεων με την ίδια την ύπαρξή τους είναι το ίδιο και το αυτό. Ξυπνήστε λίγο, ξεστραβωθείτε, συμμετέχετε σε κανέναν κοινωνικό, ταξικό-όπως θέλετε πείτε τον- αγώνα και τα λέμε..

Ανώνυμος είπε...

Ααα τώρα κατάλαβα...τί κάθομαι και σας μιλάω σοβαρά ταξικά παιδιά μου εσείς που θα βγείτε και μηχανικοί;; Όποτε πεινάσετε στείλτε μου κάνα mail με τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού σας να σας βάλω κάνα φράγκο.
Υ.Γ. Έχω ακούσει πως και τα ναρκωτικά απελευθερώνουν το άτομο(κατάσταση νιρβάνας κτλ.)και το φέρνουν σε σημείο να μην "νιώθει" και μεταφορικά και κυριολεκτικά την ύπαρξη της πραγματικότητας γύρω του. Μάλλον εσείς θα'στε ήδη απελευθερωμένοι για να λέτε όλες αυτές τις σοφίες..
Έχετε δίκιο, η πραγματικότητα δεν υπάρχει, αν πάρουμε όλοι ναρκωτικά θα διαγραφεί επειδή-αναγκαστικά-θα απελευθερωθούμε...του πούστη δηλαδή!!!!

Anarchist είπε...

Αφού κάθεστε και ασχολείστε...

Τέσπα ευχαριστώ για τον χρόνο σας.