Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2007

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΑΚ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧ/ΓΩΝ & ΑΕΡΟ/ΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Μιά εβδομάδα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, προέκυψε θέμα μεταξύ μεταπτυχιακού φοιτητή της Ομάδος της Ρομποτικής και προπτυχιακού φοιτητή σχετικά με την τρόπο της εξέτασης εργαστηριακής άσκησης ηλεκτροτεχνίας του δεύτερου από τον πρώτο. Η συζήτηση δυναμιτίστηκε όταν ο μεταπτυχιακός είπε πως με αυτή την εξέταση ήθελα απλά να σας εκφοβίσω ώστε να έρθετε διαβασμένοι στα επόμενα εργαστήρια. Η λέξη κλειδί ήταν το εκφοβίσω, ο προπτυχιακός απαίτησε συγγνώμη δηλώντας μάλιστα πως αποτελεί μέλος των ΕΑΑΚ και πως αυτός ο εκφοβισμός ήταν ενάντια όχι μόνο σε αυτόν τον ίδιο αλλά και σε όλο τον φοιτητικό σύλλογο. Μία μέρα μετά ακολούθησε μαζική παράσταση του αντιλόγου στο εργαστήριο της ηλεκτροτεχνίας. Ο σύλλογος των φοιτητών αλλά και καμία από τις λοιπές φοιτητικές παρατάξεις δεν είχε ενημερωθεί για αυτή την μαζική παράσταση, πάρα ταύτα τα μέλη του αντιλόγου εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι το φοιτητικού συλλόγου και επαναπαίτησαν την συγγνώμη του μεταπτυχιακού φοιτητή. Την επόμενη φορά που ο μεταπτυχιακός φοιτητής έκανε εργαστήρια, μέλη του αντιλόγου απαίτησαν για τρίτη φορά να ζητήσει συγγνώμη και έπειτα από δική του άρνηση άσκησαν βία κόλλώντας τον στον τοίχο του εργαστηρίου και του επετέθηκαν φραστικά πολλάκις.

Το αν τα περιστατικά έλαβαν χώρα έτσι ακριβώς όπως περιγράφτηκαν πιο πάνω δεν μπορώ να είμαι βέβαιος αυτό όμως που γνωρίζω είναι πως ένας διαπληκτισμός μεταξύ μεταπτυχιακού και προπτυχιακού φοιτητή κατέληξε στο να χειροδικήσουν κατά του πρώτου μέλη του Αντιλόγου.

Ο σύλλογος των μεταπυχιακών φοιτητών του τμήματος καταδίκασε αυτή την ενέργεια, κατέθεσε ψήφισμα στην Συνέλευση των φοιτητών του τμήματος για να καταδικάσει και ο φοιτητικός σύλλογος το εν λόγω συμβάν και αποφασίστηκε εις ένδειξη διαμαρτυρίας όλοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές να απέχουν από το επικουρικό τους έργο για μία εβδομάδα.

Σην συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου την Τρίτη 9/1/2007 όλες οι παρατάξεις καταδίκασαν την ενέργεια αυτή πλήν του Αντιλόγου, οποίος κατέθεσε δικό του ψήφισμα όπου δεν καταδίκαζε το γεγονός αλλά κατέληγε πως έπρεπε και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές να συμπορευθούν μαζί με τους προπτυχιακούς ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος και την εντατικοποίήση των σπουδών. Μέσα στο ψήφισμα του Αντιλόγου αναφερόταν γενικά πώς κάθε πράξη βίας είναι καταδικαστέα αλλά δεν υπήρχε ούτε ένα σημείο όπου να αναφέρεται ρητά πως ο Αντίλογος καταδικάζει το συμβάν. Είναι χαρακτηριστική η φράση του τελευταίου ομιλητή της ΕΑΑΚ «πως ναι κάθε βίαιη συμπριφορά πρέπει να καταδικάζεται αλλά όταν οι μεταπτυχιακοι προκαλούν τότε ο φοιτητής που χειροδικεί φταίει άραγε;».

Από τα δύο ψηφίσματα , του συλλόγου των μεταπτυχιακών και του Αντιλόγου τελικά υπερφηφίστικε αυτό το Αντιλόγου, από περίπου τα 4/7 της συνέλευσης.
Κατάντια Πρώτον για την φασιστική συμπεριφορά των μελών το Αντιλόγου, δεύτερον για την επονείδιστη στάση του Αντιλόγου μέσα στην συνέλεση, τρίτον και κυριότερο για τα άτομα που υπερφήφισαν την ψήφισμα του Αντιλόγου. Αλλά δεν βαριέσαι, συνηθισμένοι είμαστε.

4 σχόλια:

Jason είπε...

Ωπ, δεν το πήρα χαμπάρι αυτό...
Αστέρια είστε εσείς οι μηχανολόγοι, βρε παιδί μου...

Klearchos είπε...

Μια ζωή τα ίδια έκαναν... Και νόμιζαν ότι έλυναν και τα προβλήματα των φοιτητών έτσι...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η αλήθεια ότι εσείς ξεπεράσατε το δικό μου τμήμα όπου απλά μαλώναμε στα λόγια (τότε βέβαια και τα ΕΑΑΚ ήταν πωρωμένα αφού είμασταν ένα ξε[πουλημένο μικροαστικό κόμμα)

Anarchist είπε...

Είναι αλήθεια πως οι μηχανολόγοι, απ'λοτι ξέρω και παλαιότερους ήταν πολύ πιο σκληροπυρηνική εν συγκρίση με τους ηλεκτρολόγους.

Το κακό είναι πως η πλειονότητα των ενεργειών τους όχι μόνο δεν βοηθά το φοιτητικό κίνημα αλλά το καταστρέφει.