Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2007

Εκθέσεις μαθητών γυμνασίου

Οι εκθέσεις που ακολουθούν είναι πραγματικές, μαθητών του γυμνασίου. Απολαύστε!

ΘΕΜΑ:ΠΟΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

Έκθεση 1η

Το επάγγελμα που μου αρέση ειναι γιατρός χειρούργος. Μου αρέσει γιατί θα χειρουργο θα έχω ασθενής θα είμαι στο νοσοκομείο. Είναι δύσκολη δουλεία γιατι θα χειρουργό και θα πρέπει να προσέχω γιατί άμα είναι να βγάλω τη σκουλυκοηδήτη να μη του βγάλω τη καρδία .Θα έχει αίματα ραψίματα εκεί που θα τον ανίξω,μικρόβια αλλα δε πηράζει.Και οδοδιατρος να γήνω δε με πηράζει.Θα κητάω τα δόντια θα κάνω σφραγίσματα θα βγάγω δόντια.Άμα γίνω παιδίατρος με πηράγει γιατί θα ακούω όλα τα παιδιά να φωνάζουν θα κλέναι.Ψυχίατρο δε μα αρέσει γιατί θα έχω όλους τους τρελούς. πνευμονόλος θα μου άρεσε γιατί θα κήταγα ταπνευμόνια.Καρδιολόγος ωραία θα ήταν θα κοιτούσα τη καρδιά τασυκότια κτλ.Από αυτά που λέω μπορεί να γίνω αυτό που δε μου αρέσει τώρα και όταν μεγαλώσω να μου αρέσει.


Έκθεση 2η

Εγω θα ηθελα να ανειξω ενα μαγαζει να πουλαο Σουφλακια για μου αρεσει να φιαχνω σουφλακια γιατι μου αρεσε να φιαχνο φιατα και μουαρεσε αυτο το επαγγελμα με αρεση μαγιρευα το πολη κρεα και και τσατσικι να κοβο ντοματα να τηγανηζω πατατενακοβο γιρο και ψηνο ποτε κοτοπουλο μπιφτεκια λουκανικο και να φιαχνο τα κουτια να τα βαζω μεσε το κοπουλα να ψηνο το ψωμι για αυτο μου αρεσει τοσο πολη να εξεπερετω τους ανθροπους και μετα να φιαχνο σουφλακια και να τα φιαχνω για του ανθροπους και να του εξηπηρετο.Αυτη η δουλια μου αρεσει πολυ να αξεπερετα του ανθροπου να του βινο οτι μουζιτισουν και ναμην ειμε αγενης και να ταχο τοσο ακριβα να κλεβο τους ανθροπους και να ειμαι τοσος καλος μαζι του και να μην αγενης για μου αρεσει το σο πολυ αυτη η δουλια να εξεπεριτο τους ανθροπους.


Έκθεση 3η

Εμενα επαγγελμα που μου αρεση ειναι μπαρμαν η ντιζεη αλα μαρεση και ο ηλεκτολογος αλα προτιμο μπαρμαν γιατη δουλευης το βραδη μεσα σε φωτα εχει και καλιπαρεα καλα κοριτσια καλα αγορια ακους ορεες μουσικες πινης το ποτακι σου τον καφεσ ου η ο τη αλλο θελεις, ανεθελουν τα κοριτσι α κεχορε υουν ακομα ενα πραγμα πουμουα ρεση σ’ αυτην τη δουλια ειναι το οτη καθεσε το πρωη και δουλευης το βραδη και σ επλιρονουν και πιο καλα γιατη δουλευης βραδινος και περνης, πιο πολα λεύτα απο επανπου δουλευη τα πρωη.
Η δουλια τουμπαρμαν ειναι πολιπιο ευκολι και ποιο ευχαριστη αλλα και πιο πολυ ξεκουραστη αυτη η δουλια του μπαρμαν ειναι να δινης ενα ποτιρακη ποτο η μια μπιρα και καθεσεκεσεπλιρο
νουνε αυτη ειναι η δουλια πουμουαρεσησανεπαγγελμα γιατη εχει μια ευχαριστη ζωη καιμια ευχαριστη παρεα γιατην ζωησου γιατη ο ανθρωπας δεν ζη χωρης παρεα και φιλους καλους.


Έκθεση 4η

Τα επαγγέλματα είναιπολλά και θέλει πολύ σκέψη για να διαλέξεις.Το επάγγελμα μου αρέσει είναι λίγο παρά ξενο.
Το επάγγελμα που θέλω να ακολουθήσω είναι να γίνω χασάπισσα .Άν και δεν μου άρεσει καθόλου να τρώω κρέας θα μου άρεσε να γίνω χασάπισσα
Μου άρεσει γιατί δεν είναι συνηθισμένο να είναι χασάπωσσα και γιατί θα είναι μια δουλειά που είναι λίγο σπάνια.Τα πλεονηκτήματα είναι οτι για να γίνεις χάσαπης πρέπει μόνο να τελειώσεις το γυμνάσιο.Ένα μειονέκτημα είναι οτι μπορεί κατάλάθος να κοπείς και ένα άλλο είναι οτι τα χέρια σου θαμυρίζουν άσχημα.Έγω όμως δεν είμαι σίγουρη αμα θα το ακολουθήσω γιατί μέχρινα μεγαλώσω θα έχω αλλάξει γνώμη.Το ξέρω πως μου φαίνεται εύκολη δουλειά αλλά δεν είναι εύκολη.Μου άρεσει ομως να κόβω κρέατα γιατί έχω δύναμη αλλα δεν μου αρέσει γιατι μετά θα μύριζουν τα χέρια μου κρέας και θα είναι γεμάτα αίματα.
Είναι ένα απ’τα αγαπημένα μου επαγγέλματα.


Έκθεση 5η

Το μόνο επάγγελμα που μου αρέσει μέχρι τώρα είναι ο διαστημάνθρωπος.Βέβαια πρέπει να τα έχεις όλα 20 στο γυμνάσιο και στο λύκειο πρέπει να προσπαθήσεις.Μου αρέσει γιατί μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα.Πράγματα για τα αστέρια, τους πλανήτες, τους μετεωρίτες, αστεροειδής και πάνω από όλα πόσα εκατομύρια αστέρια υπάρχουν στο σύμπαν.Είναι ένα επικύνδυνο επάγγελμα γιατί μπορεί να πάθεις πολύ μεγάλα ατυχήματα τα οποία να είναι μοιραία.Πριν κάνεις αυτό το επάγγελμα σε εξετάζουν αν είσαι έξυπνος στο μυαλό, σε εξετάζουν αν είσαι καλά στην υγεία και στο σώμα.Μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα γι’αυτό το επάγγελμα από την τηλεόραση τα οποία θα σου χρησιμέψουν.


Έκθεση 6η


Εγώ από πέντε χρονό ήθελα να γίνω αστυνομικός.Όμως οι γονείς μου λένε ότι αυτό το επάγγελμα ότι είναι ριψοκύνδινο. Εγώ πάω πρώτη γυμνασίου μετά από πέντε χρόνια με το καλό θα σπουδάσω χημικός μηχανικός.Μόλις τελειώσω θα πάω να γίνω αστυνομικός.Αφού πάω πρώτα σε κανένα‘body line’ και χάσω καμιά εκατοστή κιλά. .Αυτό το επάγγελμα μου αρέσει γιατί έχει πολλή δράση.Γιατί συλαμβάνεις τους κλέφτες ή κινδυνεύεις για τη ζωή των άλλων και λύνεις σκοτεινές υποθέσεις οπως τα ναρκωτικά τη χειρώτερη μάστιγα του αιώνα κ.τ.λ.π..Όπως είπα και πριν θα σπουδάσω χημικός μηχανικός γιατί υπάρχει περίπτωσει να με απολύσουν για οποιοδήποτε λόγο να έχω και μια δεύτερη δουλειά να μη μείνω άνεργος και χάσω όλα αυτά που έχω από την εφορία.

ΘΕΜΑ:ΜΙΑ ΜΕΡΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ

Χθες στις 7:00 ηώρα η μητέρα μου κάλεσε τις φίλες τις για να πιούν καφε. Ο λόγος ο οποίος η μητέρα μου κάλεσε τις φιλες της ήταν οτι είχε τα γενεθλιά της.
Μολις φτάσανε οι τρεις φίλες της καθήσανε στο σαλόνι. Η μητερα μου τις κέρασε καφέ και κάτι ωραια γλυκά που είχε αγοράσει οπώς: κοκ και ταρτάκια. Εγω ήμουν στο δωματιο μου και διάβαζα όταν ξαφνικά ακούσα μουσική και χειροκροτήματα. Ετρέξα γρήγορα στο σαλόνι και τι ναδω: την μια κοπέλα πάνω στο τραπέζι και η μαμά μου με την άλλη κοπέλα από κάτω να χειροκροτούν. Εκείνη τη στιγμη ηθελα να ανοίξει ηγη να με καταπιει γιατι αυτα τα πράγματα δεν τα κάνω ούτε εγώ. Ετρεξα γρήγορα και εκλεισα τη μουσική. Πηγα μπροστά τους και με πολυ αγρία φωνή χωρίς να φοβιθώ κανέναν τους είπα : Τι πράγματα είναι είναι αυτά είστε και μεγάλες γυναίκες. Και τότε η μια χωρις να έχει καταλάβει τιποτα απο αυτά που είχα πει μου λέει : “Γλυκια μου πηγαινε άνοιξε τη μουσική.” Εγώ τους είπα πως είναι και οι τρείς ανόητες και αυτά τα πράγματα τα κάνουν τα μωρά. Στο τέλος ηρέμησαν και ετσι και εγώ πήγα να διαβάσω.
Κατα της 11:00 ηώρα οι φίλες της επρεπε να φυγούν. Σήτησαν συγνώμη σε εμένα και στη μητέρα μου για αυτά που έκαναν και εγώ του είπε “δεν υπάρχει κανέναπρό βλήμα”.
Εδωσα και στις τρεις ενα μάθημα για αυτα που είχαν κάνει. Πιστεύω τώρα αυτα που έκαναν να μην τα ξανακάνουν ποτέ και φανούν στον κόσμο οτι είναι ανόητες.


ΘΕΜΑ:ΘΑΥΜΑΖΕΤΕ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

Εγώ νομίζω πως οι αστροναύτές ηταν επιστήμονες σε μηχανήματα που προσπαθούν να εξερευνήσουν τουσ πλανητες του ηλιακού μας συστήματος.Εγω νομιζω οτι ολοι οι αστροναυτές ειναί πολυ καλοί ανθρωποι εκτος απο εναν ηλιθιω ρωσω που προσγειοσε την σελινάκακτο (διαστημόπλοιο) σε λάθος μερος και εκανε λαθος κοινησεις και τελικα δεν μπορεσε να προσγειοσεί το διαστημοπλοιο και ξανα ηρθε στην γή χωρις να εχεί κανεί τι ποτα απολητός βεβεα αυτος ο αστροναυτης απολυθηκε από το διαστημκό προγραμά καί εφυγε και πηγε στην Αλβανια.Ο αστροναυτής λεγοταν γιούνι γάργαριν.

7 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μερικές παράγραφοι μου άρεσαν κάπως, άλλες ήταν απλά ένα συνοθύλευμα αντιλήψεων που ακούν στο σπίτι τους.

Δεν κατάλαβα όμως γιατί τις έβαλες. Σου άρεσαν ή κάτι τέτοιο;

Jason είπε...

Πολλή πλάκα είχαν.
Μεγάλες προσδοκίες έχει η νέα γενιά από τον εαυτό της...

Anarchist είπε...

Για δύο λόγους τις έβαλα¨:
1.Με παραξένεψαν
2.Γέλασα πολύ όταν τις διάβασα

Christakos είπε...

Πολύ καλό....
Γέλασα πάρα πολύ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

paidia ta or8ografika sas ligo

Ανώνυμος είπε...

paidia ta or8ografika sas ligo

Ανώνυμος είπε...

οχι και τοσο αστειο αλλα....