Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2006

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ / Ο Πρώτος των Πρώτων




Κάθε χρόνο τα ίδια σκατά. Ο ντελάλης βγαίνει σε όλες τις γειτονιές και με την στεντόρια φωνή του διαλαλεί πως αύριο την τάδε ώρα βγαίνουν οι βάσεις. Τα παιδιά νιώθουν έτοιμα προς σφαγήν εκτός από εκείνα που ακούν σε ονόματα τύπου Αστέριος Γιαλαμπούκας, Νεκτάριος Φύτουλας, Υακίνθη Διαβάσογλου και άλλα παρόμοια. Αυτά τα παιδιά αρίστευσαν όπως θα μάθουμε αργότερα στο κεντρικό δελτίο των 8 όπυ θα μας παρουσιάσουν τον πρώτο των πρώτων που εισήχθη στην Σχολή των Ηλεκτρόπληκτων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρικών Δονητών. Οι δημοσιογράφοι θα τον ρωτήσουν πως τα κατάφερε, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας και αυτός σεμνά και ταπεινά (σαν την κυβέρνηση Καραμανλή ένα πράγμα) θα απαντήσει: δεν χρειάστηκε να διαβάσω πολύ έβγαινα και έξω αυτό που απαιτείται έιναι η μεθοδική μελέτη και αποφυγή των κενών στα μαθήματα τίποτα περισσότερο.
Σε αυτό σημείο χρήζει ερμηνείας η δήλωση του πρωτεύσα, αριστεύσα, μπουγιαμπέσα, μπαμπέσα και ό,τι άλλο εις έσα μαθητη.
1.”δεν χρεάστηκε να διαβάσω πολύ” => δεν έιμαι και τόσο φύτουλας όσο νομίζετε είμαι άνθρωπος και εγώ, βέβαια το το πολύ είναι κάτι το σχετικό πχ ο εν λόγω τύπος στην ερώτηση: Πως έγραψες στα Μαθηματικά Κατέυθυνσης; θα απαντόυσε: Σκατά 19,5 πάλι μου ξέφυγε το 20, ενώ ένας άλλος τύπος μαθητή αυτός που πέρασε στο Τ.Ε.Ι. εφαρμοσμένης ξυσταρχιδικής θα έλεγε: Γάμησα έλυσα ολόκληρο το πρώτο θέμα και το τσίμπησα το 4.
2. “έβγαινα και έξω” => δεν ήμουν όλη την ώρα πάνω από το βιβλίο έκοβα και καμία βόλτα στο σαλόνι του σπιτιού μου (που είναι έξω από το δωμάτιοό μου) και άμα έιχα κάβλες πήγαινα μέχρι την βεράντα.
3. ‘μεθοδική μελέτη και αποφυγή των κενών’=>διάβαζα από τότε που γεννήθηκα σε περίπτωση που ανακάλυπτα ότι δεν ήξερα κάτι ή ότι απλά δεν το θυμόμουν τότε έκανα επανάληψη όλο το καλοκαίρι για να αποφύγω τα τρισκατάρατα κενά.

3 σχόλια:

Jason είπε...

Χαχα έγραψες πάλι!

Ναι κάπως έτσι είναι συνήθως...
Έχει πολλή πλάκα να τους βλέπεις...

Anarchist είπε...

Τhanks a lot !!!

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

O,τι ηταν να γινει...εγινε...