Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2006

Brave New World Pt. I

Πολυτροπικά ρούχα ή ελληνιστί multifunctional.Οι ανδρικές ντουλάπες του μέλλοντος θα έχουν ένα παντελόνι, μια μπλούζα, ένα σακάκι. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω γιατί το κάθε ένα από αυτά μπορεί να πάρει άπειρες μορφές και να καλύψει ένα άπειρο πλήθος αναγκών μας.

Για παράδειγμα μία μπλούζα. Θα αποτελείται από δύο στρώματα το εσωτερικό και το εξωτερικό. Το εσωτερικό χάρις το πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο (μεταβολή των διαστάσεων ενός υλικού όταν διαρέεται από ρεύμα) καθορίζει τις διαστάσεις και εξασφαλίζει την απαιτούμενη μόνωση για το χειμώνα και το καλοκαίρι. Η διαδικασία αυτή της προσαρμογής είναι αυτόματη με τη χρήση ενός microprocessor πανω στο ρούχο ο οποίος θα συγκρίνει τις τιμές θερμοκρασίας, πίεσης, υγρασίας του περιβάλλοντος και θα μεταβάλει έτσι το ρούχο ώστε το σώμα να βρίσκεται στις ιδανικές συνθήκες. Η απαιτούμενη ενέργεια θα λαμβάνεται από το ασύρματο δίκτυο ενέργειας το οποίο θα υπάρχει σε κάθε μεγαλούπολη, έτσι ούτε μπαταρίες, ούτε φορτίσεις. Το φοράς και τελείωσες. Μόνο μια μπλούζα και είσαι εντάξει με αυτή παντού. Όταν βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι ο microprocessor την ρυθμίζει για τα δεδομένα εσωτερικού χώρου, και όταν πάλι είσαι έξω δεν απαιτείται κανένα πανωφόρι. Η μόνωση αυξάνεται αυτόματα και όλα καλά.

Τα ρούχα όμως έχουν και ένα αισθητικό μέρος το οποίο πρέπει να καλυφθεί. Εδώ συντελείται μια επανάσταση. Το εξωτερικό στρώμα του ρούχου στην πραγματικότητα πρόκειται για άπειρες οθόνες που προβάλουν ότι επιθυμούμε εμείς. Οπότε μπορείς να φοράς καθώς πηγαίνεις στην δουλειά, αν είσαι μηχανικός τα σχέδια που δουλεύεις ή αν είσαι μουσικός την παρτιτούρα του αγαπημένου σου κοματιού και φόντο από πίσω τον τραγουδιστή που το λέει. Όταν πάλι πας να πιείς ένα ποτό επιλέγεις έναν ωραιότατο τρελλό πίνακα του Νταλί ή όταν χρειάζεται να ντυθείς πιο επίσημα το μαύρο χρώμα έρχεται να δώσει την λύση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να θυμηθείς να φορτώσεις τις επιλογές σου στον έτερο microprocessor του ρούχου τον υπεύθυνο για το αισθητικό μέρος. Ίσως πάλι να μην χρειάζεται να φορτώσεις τίποτα γιατί το ρούχο, o microprocessor για την ακρίβεια, θα είναι on line οπότε ότι σου ότι σου καπνίσει κάνεις αρκεί να το επιλέξεις από το δίκτυο.

Τέλος ένα μεγάλο πρόβλημα με τα ρούχα είναι το πλύσιμο. Εννοείται πως και εδώ υπάρχει λύση. Οι δεσμοί σε επίπεδο ατόμου ή μορίου ανάμεσα στο υλικό του ρούχου κ΄της σκόνης, του ιδρώτα κτλ θα σπάνε κάτω από ένα ισχυρό (σε σχέση με τον δεσμό πάντα) ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Πρόκειται στην ουσία για ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό τίναγμα. Επομένως τα ρούχα θα είναι συνέχεια καθαρά αρκεί να πατήσουμε ένα κουμπάκι και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλα θα είναι στην εντέλεια. Α και τέλος πια το γάριασμα και πανω απ’όλα τέλος οι διαφημίσεις με τα απορρυπαντικά από τον Αρναούτογλου.

Με μία μόνο μπλούζα μέσα ή έξω, επίσημα ή χαλαρά με όσες επιλογές μπορείς να φανταστείς και πάνω απ'όλα χωρίς πλύσιμο και στέγνωμα. Αυτά είναι ρούχα !!!

4 σχόλια:

libertarian είπε...

Οι χίπις γεννήθηκαν σε λάθος εποχή :Ρ Τσέκαρε τα lumalive shirts από την Philips. Πολύ ψυχεδελικά :) Εγώ θα παίζω amigodemos στα μπλουζάκια μου :Ρ

Mh Xeirotera είπε...

Krima giati otan antikatastathun ta simvatika rouxa tha eklipsun ke ta mpugadokofina :) oi katines omos;

Roark είπε...

Ωραίο ακούγεται αλλά:

1. Πόσο θα κοστίζουν ώστε να συμφέρουν;
2. Τι γίνεται με το διαφορετικό κόψιμο στα ρούχα; Σχέδιο δεν είναι μόνο οι απεικονίσεις.
3. Τί γίνεται σε σοβαρότερους λεκέδες;

Anarchist είπε...

libertarian
Δεν το είχα πάρει χαμπάρι το lumalive shirt καλόλ.

mhxeirotera
Οι κατίνες είναι universal constants-standards δεν εκλείπουν με τπτ.

roark

Ακούγεται καλό είναι κ΄αυτό κάτι.

Όντως σχέδιο δεν είναι μόνο οι απεικονίσεις αλλά και το κόψιμο. Αυτό το πρόβλημα λύνεται εύκολα, καλά να είναι o microprocessor που θα μετατρέπει το υλικό έτσι όπως θέλουμε εμείς. Φορτώνει τα σχέδια που επιθυμούμε να φορέσουμε από το δίκτυο και δεν χρειάζεται τπτ άλλο. Βασικά τα κοψίματα θα δημιουργηθούν από επέκταση και από μείωση μήκους του υλικού του ρούχου.

Όποιος λεκές και να προκύψει έχει να κάνει με δεσμούς μεταξύ μορίων οπότε το ηλεκτρομαγνητικό τίναγμα δίνει λύση αρκεί να αυξηθεί η έντασή του.

Όσον αφορά το οικονομικό μέρος της υπόθεσης δεν το έχω σκεφτεί ακόμη Βέβαια, με το συγκεκριμένο ρούχο θα χρειάζεσαι πολύ λίγα κομμάτια άρα ίσως αντισταθμιστεί το κόστος (χλωμό το κόβω).Τέλος ας αφήσω κάτι και για τους λοιπούς μηχανικούς όλα εγώ θα τα κάνω;