Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2006

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΠΑΤΡΑΣ


René Magritte, Trahision des images 1929


Σήμερον ημέρα Τετάρτη 16/11 του σωτήριου έτους 2006 ώρα εβδόμην μετά μεσημβρίας έλαβε χώρα η ολομέλεια πόλης της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πατρών στο κινηματογράφο του πολυχώρου IDEAL. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο γενικός γραμματέας, ο υπεύθυνος πόλεων της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, ο υπεύθυνος, ο αναπληρωτής υπεύθυνος και ο υπεύθυνος οργάνωσης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πάτρας. Την ολομέλεια τίμησαν με την παρουσία τους ο ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος,ο κοσμήτορας των θετικών επιστημών του Παν. Πατρών Καραϊσκάκης, ο συντονιστής του οργανισμού “Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006” Χρήστος Ροϊλός, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαϊας, οι πολιτευτές της ΝΔ Νίκος Τριανταφυλλόπουλος και Νατάσα Ράγιου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πάτρας και ο γράφων.

Η ολομέλεια είχε οριστεί περί τις 6 μμ αλλά λόγω της χαρακτηριστικής ελληνικής ακρίβειας άρχισε στις 7.


Η ατμόσφαιρα του χώρου ζεστή και φιλική. Το “θα ‘ρθει σαν αστραπή” του Σταμάτη Σπανουδάκη κυριαρχούσε στον χώρο καθώς και άλλα συνθέσεις του ιδίου.

Μόλις έφτασαν οι εξ Αθηνών καλεσμένοι άρχισαν τα αμιγώς πολιτικά συνθήματα τα οποία παραθέτω:

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚΟΥ θα είναι πάντα πρώτη πηγαίντο και πείτε το στον πούστη τον Λαλιώτη.

Και α και ου (τρις) και ΔΑΠ ΝΔΦΚΟΥ.

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και δήλωσε πως δεν άκουσε καλά το σχετικό με τον Λαλιώτη σύνθημα οπότε σύσωμη η ολομέλεια έψαλε για άλλη μια φορά το Η ΔΑΠ ΝΔΦΚΟΥ θα είναι πάντα πρώτη πηγαίντο και πείτε το στον πούστη τον Λαλιώτη. Ρίγη συγκίνησης δεν επέτρεψαν παρά να ψελήσει πως η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ είναι πρώτη και καλύτερη και πως θα συνεχίσει αυτό για πάντα.

Στην συνέχεια ανέβηκε στο βήμα η προσφιλής Νατάσα Ράγιου. Η καινοτομία των πολιτκών της θέσεων εξέπληξε την πλειονότητα του ακροατηρίου. Η κυρία Ράγιου έκανε μια εμβριθή ανάλυση του γιατί οι φοιτητές επιλέγουν την ΔΑΠ - ΝΔΦΚ:
1.γιατί είναι η πρώτη παράταξη στο ελληνικό πανεπιστήμιο.
2.γιατί είναι η καλύτερη παράταξη στο ελληνικό πανεπιστήμιο.
3.γιατί εκτός από τα παραπάνω υπάρχει και το αισθητικό μέρος το ότι δηλαδή τα παιδιά της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ είναι πολύ όμορφα.
Το τρίτο σκέλος αν και δυσκολεύτηκα ομολογώ να το καταλάβω, πως σχετίζεται δηλαδή η ομορφιά με τις πολιτικές θέσεις το αντελήθην πλήρως όταν θυμήθηκα την συμβουλή “θες να γαμήσεις;γράψου στην δαπ” .

Αποκάλυψει αποτέλεσε για μένα ο κοσμήτορας των θετικών επιστημών. Αν δεν προσφωνούνταν θα είχα την εντύπωση πως επρόκειτο για συνδικαλιστή αισχίσου είδους.
Ο λόγος του βαρυσήμαντος, επικεντρώθηκε στο ότι
Η δαπ πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στα πανεπιστήμιο.
Η δαπ να είναι παντου
Η δαπ να είναι πρώτη

Το πιο ενδιαφέρον μέρος ήταν ο λόγος του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πάτρας. Συγκεκριμένα το σημείο για την συνεργασία του με τον πρώην υπεύθυνο ΔΑΠ –ΝΔΦΚ Πάτρας Άρη Μηλιώνη.
Θυμάμαι τότε τον Άρη αγχωμένο να κανονίζουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για τις φοιτητικές εκλογές και εκείνος να με ρωτάει πως θα πειράξουμε τα αποτελέσματα των εκλογών αν δεν είναι αυτά που θέλουμε, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΜΕ.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ακόμη δύο συνθήματα που ακούστηκαν,

Το πολυτεχνείο δεν είναι ταξικό είναι φιλελεύθερο και δημοκρατικό.

Σεισμός σεισμός φιλελευθερισμός.

Όταν έφτασε στα αυτιά μου η λέξη φιλελευθερισμός και ταυτόχρονα έβλεπα μια μάζα να κινείται ρυθμικά και να φωνάζει το σύνθημα μια εικόνα ήρθε στο μυαλό μου (αυτό που ισχυρίζομαι πως έχω) ο πίνακας του Magritte “Ceci n'est pas une pipe”. Η πίπα στην προκειμένη περίπτωση είναι ο φιλελευθερισμός και η φράση Ceci n'est pas une pipe είναι η σκέψη μου. Βέβαια ο πίνακας είναι σουρεαλιστικός και αυτό που απεικονίζει είναι όντως μια πίπα άσχετα με την άρνηση της φράσης ΑΛΛΑ δεν είναι σουρεαλισμός ένα ολόκληρο ακροατήριο της φυλής των δαπιτών να αλαλάζει πλήρως συντονισμένα σεισμός σεισμός φιλελευθερισμός ;

9 σχόλια:

Rodia είπε...

Ερε τι μαθαίνω νυχτιάτικα! Υπνοπαιδεία σκέτη...
..έχουν δίκιο να λένε πως τα πανεπιστήμια παρα+μορφώνουν τη νεολαία..

Εσύ, πώς τη γλίτωσες..? ;-)
(μα την αλήθεια, ήθελα να βρίσκομαι σε μια τέτοια παράσταση!)

Roark είπε...

Έχεις δει βοσκό προβάτων να επικοινωνεί με το κοπάδι του; Σφυρίγματα, κραυγές και άσχετες λέξεις που και που.

Τουλάχιστον της ΔΑΠ σχημάτιζαν ολόκληρωμένες προτάσεις (χωρίς πολλές δευτερεύουσες και περίπλοκες κτλ)

Klearchos είπε...

To label "απολογητικό" είναι γιατί παραβρέθηκες στην συγκέντρωση; :-) Πριν πολλά χρόνια, όταν ήμουνα στην ηλικία σου και ήμουνα και στην ίδια σχολή είχα ασχοληθεί και εγώ με τον συνδικαλισμό... (Για την ακρίβεια αν η συγκέντρωση που περιγράφεις είχε συμβεί τότε θα ήμουνα ένας από τους ομιλητές) Δεν μετανοιώνω που ασχολήθηκα, αλλά τώρα που έχω αποστασιοποιηθεί πλέον τα αναπολώ με αρκετή δόση χιούμορ... Βλέπαμε πολύ σοβαρά τα πράγματα τότε... (και αγχωνόμασταν και πως θα μαγειρέψουμε τα αποτελέσματα)...

Anarchist είπε...

rodia

Γλύτωσα;


roark

Πρόβατα οι δαπίτες; η γαλάζια γενιά;


klearche

το label αντί για απολογητικό θα μπορούσε να είναι προσωπικό. Απλά προτιμώ το πρώτο.
¨
Υπήρξες δαπίτης και δη μεγαλοστέλεχος;

Όσον αφορά το χιούμορ, είναι πάντα νομίζω η κάλυτερη λύση βέβαια φιλοπαίγμονες αλλά εν ου παικτοίς

Το δυσάρεστο είναι οι θεωρούμενοι σοβαροί άνθρωποι να διαγωνίζονται σε φανατισμό και ηλιθιότητα για να κερδίσουν ενα χειροκρότημα ή ένα σύνθημα από το ακροατήριο μάζα.
Οι φοιτητές ας δεχτούμε ότι έκανα χαβαλέ, αν και όπως είπες κάποιοι το έχουν πάρει στα σοβαρά.

Η μόνη ίσως σοβαρή στάση ήταν αυτή του Ροϊλού και ανεκτή η του Τριανταφυλλόπουλου αν και δεν το περίμενα για τον δεύτερο.

Klearchos είπε...

Καλημέρα φίλε μου!! Ναι, υπήρξα... Για τον Ροϊλό, επειδή τον γνωρίζω από παλιά, δεν έχω και τόσο θετική άποψη... Τον θεωρώ πολύ εγωκεντρικό άνθρωπο... Παραδόξως για τον κ.Καραϊσκάκη είχα πολύ καλή γνώμη στο παρελθόν... Δεν ξέρω πως είναι τώρα, πάντως χαίρομαι που ακούω ότι έγινε κοσμήτορας... Αυτό σημαίνει ότι η παλιά φουρνιά των δεξιών καθηγητών του Φυσικού εξαφανίστηκε από το πανεπιστήμιο;

Klearchos είπε...

Πάντως παρότι δεν άνηκα στον χώρο τους, το σύνθημα που μου έχει μείνει περισσότερο από τα φοιτητικά μου χρόνια είναι το "Κλείστε την πόρτα, σβήστε και το φως, την λύση θα δώσει ο κόκκινος στρατός"... lol

Klearchos είπε...

Παρένθεση: Ιδεολογικά πάντα δήλωνα "αναρχοφιλελεύθερος"

Απολλώνια είπε...

Ράτσα μυστήρια ο δαπίτης.

"γιατί ρε μανάρι μου γλυκο έγινες δαπίτης;"
"γιατί ο μπαμπάς μου είναι στη δάκε."
"..."
"ε;"
"και θέλεις να μου πείς πως αυτό είναι λόγος;"
"μα εγώ γεννήθηκα δεξιός, δεξιός είναι και ο μπαμπάς μου."

Δύο χρόνια συμβίωση με δαπίτη με κάνουν πλεόν να βλέπω τη ζωή με άλλο μάτι. Συνήθισα το σουρεαλισμό. Γι αυτό κάθε χρόνο του τηλεφωνώ για να κατέβουμε μαζί στην πορεία και φυσικά κάθε χρόνο με διαολοστέλνει.

Καλησπέρα!

:)

Ανώνυμος είπε...

8eleis na sou pw egw ti einai o classic dapitis?einai ena paidi pou otan itan sto sxoleio itan to flwraki,o legomenos karpazoeispraktoras pou i moni tou parousia sti taksi itan otan elege to ma8ima 8riskeutikwn..twra pou perase panepistimio loipon kai mpike sti dap epibebaiwnei poso flwros einai giati paei na to paiksei antras oti kai kala pinei kai kanei dimosies sxeseis!oti kaname emeis ola ta xronia autos prospa8ei na ta kanei twra!apodiknyei oti itan ena MIDENIKO pou prospa8ei na ginei NOUMERO!!kali sinexeia..