Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2006

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΕΛΟΣ

Πλέον και με εγκύκλιο του Υπουργείου παιδείας και Θρησκευμάτων η εξομολόγηση στα σχολεία σταματά. Οι αντιδράσεις από την μαθητική κοινότητα προβλέπονται ιδιαίτερα αντιδραστικές. Ενώ δεν έχει ακόμα ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος προετοιμάζονται πορείες, διαδηλώσεις και ακόμα και καταλήψεις από το συντονιστικό των μαθητών. Ο πρόεδρος των 15 μελών των σχολείων του νομού Αττικής, Τάκης Τραμπούκης τριετής της τρίτης Λυκείου του συγκροτήματος της Γκράβας, σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ήταν σαφής: ο μακροχρόνιος θεσμός της εξομολόγησης στα σχολεία ήταν ίσως από τα ελάχιστα θετικά σημεία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και δυστυχώς τώρα διακόπτεται.

Ανάλογος αναβρασμός επικρατεί στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Αν και η εξομολόγηση δεν αφορούσε την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το σύνολο των φοιτητών θα επιθυμούσε να συνεχιζόταν και στο πανεπιστήμιο. Χαρακτηριστικό είναι πως προ τετραετίας είχαν γίνει έντονα διαβήματα στο ΥΠΕΠΘ από την ΕΦΕΕ για να ξεκινήσει η εξομολόγηση και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι φοιτητικές παρατάξεις θέτουν πλέον στο περιθώριο τις μεταρυθμίσεις που τόσο πολύ απασχόλησαν την χώρα το καλοκαίρι που μας πέρασε και αναδεικνύουν ως μείζον ζήτημα αυτό της εξομολόγησης. Συγκεκριμένα η ΠΑΣΠ, η ΠΚΣ και το ΔΙΚΤΥΟ σε μια πρωτοφανή κίνηση σύμπνοιας και συνεργασίας προτίθενται να κατεβάσουν κοινό πλαίσιο για επαναφορά της εξομολόγησης στην δευτεροβάθμια εκπείδευση αλλά και εφαρμογή της στην ανώτατη. Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η στάση της ΕΑΑΚ, αν και έγκυρες πηγές αποκαλύπτουν πως η ΕΑΑΚ αναμένει την θέση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η οποία επίσης τηρεί σιγή ιχθύος, για να κρατήσει την αντίθετη.

Στο κόμα της ΝΔ κυριαρχεί διχασμός μεταξύ των βουλευτών σε τέτοιο βαθμό που ανεπίσημοι πλην έγκυροι πολιτικοί κύκλοι αναφέρουν πως ίσως το κόμα οδηγηθεί σε διάλυση. Η θέση του ΠΑΣΟΚ εκφράστηκε από τον πρόεδρό του τον Γιώργο Παπανδρέου: η στάση του ΠΑΣΟΚ στα καίρια ζητήματα του τόπου είναι σαφής. Η λύση είναι μια, το Σουηδικό Μοντέλο, αυτό ξέρουμε αυτό εμπιστευόμαστε. Ο κύριος Αλαβάνος πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου σε συγκέντρωση του Σ.Ο.ΤΡΑ.ΤΡΑ.Ε (Σύλλογος Ομοφυλοφίλωμν Τραβεστί και Τρανσέξουαλ Ελλάδος) δήλωσε: ο επαίσχυντος κρατικός παρεμβατισμός πρέπει κάποτε να σταματήσει, είναι διακαίωμα του καθενός να εξομολογείται όπου και όπως θελεί. Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι η στάση του ΛΑΟΣ που παρακινεί τους απανταχού Έλληνες να ξεσηκωθούν και να επιτεθούν εναντίον της υπουργού Παιδείας επειδή αποτελεί προάγγελος της Δευτέρας Παρουσίας και όργανο των Εβραίων καθώς και του έξω από εδώ. Τέλος το ΚΚΕ με προεξάρχουσα την Λιάνα Κανέλη μίλησε για κατάφωρη αδικία των ελλήνων ορθόδοξων πιστών νεολαίων από την ίδια τους την πατρίδα. Στη συνέντευξη τύπου για το θέμα της εγκυκλίου η Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγου για την ισοπεδωτική πολιτική της παγκοσμιοποίησης που έχει ως πρώτο της στόχο την απομάκρυνση του κάθε λαού από την πίστη και τα έθιμά του ώστε να διευκολύνεται η χειραγώγησή του. Επιπλέον προανήγγειλε πως η ΚΝΕ οδηγητής θα προχωρήσει σε συναυλία-διαμαρτυρία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην εστία (μολύνσεως) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Λιάνα Κανέλη σε συνέντευξή της στο δικό της περιοδικό Νέμεσις είπε πως όλα αυτά τα έιχε προβλέψει προ τετραετίας αφού αποτελούσαν σχέδιο των αμερικάνων γνωστό ήδη σε διπλωματικούς κύκλους. Καίριο σημείο των λεγομένων της είναι το ότι θεωρεί τις αντιδράσεις του κόματός της ελάχιστες για αυτό τον λόγο αποφάσισε να προχωρήσε σε αυτοπυρπόληση μπροστά από την βουλή. Την φωτιά θα βάλει με το τσιγάρο που θα καπνίζει ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ίσως αντάρτες της Χεζμπολά παρευρεθούν στην ενέργειά της αυτή ως φόρο τιμής.

Η κρίση με το θέμα της εξομολόγησης έχει απασχολήσει έντονα και την ελληνική διανόηση. Η Άννα Βίση δήλωσε πως σε περίπτωση που δεν ανακληθεί η εγκύκλιος δεν θα ξαναεκπροσωπήσει την Ελλάδα αλλά ούτε την Κύπρο στην Eurovision με αποτέλεσμα η δήλωσή της αυτή να προκαλέσει άλλον ένα πονοκέφαλο στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ο υπουργός πολιτισμού κύριος Βουλγαράκης της πρότεινει να τραγουδά αποκλειστικά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο για να πάρει πίσω τις σκληρές της δηλώσεις αλλά η Άννα Βίση αρνήθηκε την όποια πρόταση γιατί όσον αφορά το θέμα των αρχών και των ιδεών είναι βράχος.

Μοναδικό σημάδι ελπίδας στην όλη υπόθεση αποτελεί η πρόταση του κράτους του Ιραν που καλεί όσους έλληνες πολίτες το επιθυμούν να μεταναστεύσουν σε αυτό μιας και είναι μια χώρα με βαθύ σεβασμό στις ατομίκες και θρησκευτικές ελευθερίες οπότε δεν πρόκειται να δημιουργηθούν πότε ανάλογα προβλήματα. Ήδη ένα εκατομύριο έλληνες έχουν αναχωρήσει για το κατα αυτούς επίγειο παράδεισο το Ιραν τις προηγούμενες μέρες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,ΚΑΤΩ ΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ-666.Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ ΘΑ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ.ΖΗΤΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ.


Κ.ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ