Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2007

Παιδεία - Καραμανλής - Εκλογές

Αποφασισμένος ακούστηκε ο Καραμανλής για το νόμο πλαίσιο, ίσως να είναι αποφασισμένος και για πρόωρες εκλογές.Είμαι της άποψης πως το όλο θέμα της παιδεία το χειρίστηκε με άψογο τρόπο, ώστε τα κομματικά οφέλη να είναι τα μέγιστα.

Πρώτα από όλα με το φλέγον ζήτημα της παιδείας ο Καραμανλής επιτυγχάνει τη μέγιστη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ. Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ όπου κυρίως το θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 16 όπως και το άσυλο τινάζουν πραγματικά στον αέρα το κόμμα. Τη μία ο Λοβέρδος και ο Βενιζέλος διαφωνούν με τον Παπανδρεόυ για το 16 κ΄αυτός έντρομος προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμάζευτα, κάνει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση και ζητά πρόωρες εκλογές Λίγο πριν κοπάσει κάπως το θέμα, πετάγεται κ΄ ο Πάγκαλος με μία ωραία συνέντευξή του για το άσυλο και δυναμιτίζει την ήδη σε όξυνση κατάσταση. Το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την παιδεία λοιπόν εμφανίζεται διαλυμένο, η εωστρέφεια αυξάνεται ενώ ταυτόχρονα πλήγεται όλο και περισσότερο το προφίλ του Γιωργάκη. Ο Γιωργάκης πρόεδρος της διεθνούς, αλλά το κόμμα του φτερό στον άνεμο, δύσκολα φαίνεται να το κουμαντάρει.

Επιπλέον με το γενικότερο χάρβαλο που επικρατεί στην παιδεία ο κάθε μέσος έλληνας υποφέρει. Υποφέρει αυτός που έχει το παιδί του στο πανεπιστήμιο και δεν βλέπει να τελειώνει λόγω των καταλήψεων. Υποφέρει γιατί θέλει να πάει στην δουλειά του αλλά δεν μπορεί λόγω των κινητοποιήσεων. Υποφέρει γιατί κάθε φορά που γίνετι πορεία βλέπει τη δημόσια περιουσία να καταστρέφεται και την αστυνομία να κάθεται άπραγη και να τους κοιτάζει. Υποφέρει γιατί όταν επεμβαίνει η αστυνομία οι ζαρτνινιέρες μπορούν να γίνουν δολοφονικές. Υποφέρει γιατί το πανεπσιτημιακό άσυλο κατάντησε άσυλο ανιάτων, για την ακρίβεια χρονίως πνευματικά αυνανιζομένων και εγκεφαλικά εκσπερματιζομένων. Υποφέρει γιατί κουράστηκε από όλη αυτή τη βαβούρα που γίνεται με τα πανεπιστήμια και αυτός δεν καταλαβαίνει τι γίνεται. Κ΄ακριβώς επειδή υποφέρει από τον όλο χαμό, σχεδόν άκριτα θα προτιμήσει τη ΝΔ που φαίνεται να προτείνει κάτι σε αντίθεση με το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Καραμανλής παίζει υπέροχα λοιπόν το παιχνίδι της παιδείας στα δάχτυλα. Επιτυγχάνει μέγιστη συσπέιρωση των ψηφοφόρων του κόμματος του, διάλυση του αντιπάλου κόμματος και προσέλκυση νέων ψηφοφόρων κυρίως από τα μεσαία στρώματα. Η δε αριστερά βλ. κυρίως Συνασπισμό και ΚΚΕ τρίβουν και αυτοί τα χέρια τους με την κατάσταση που επικρατεί. Οι επαναστατικές νεολαίοες τους και οι αντιστασιακές δράσεις τους όλο και κάποια ψήφο θα φέρουν. Δεν μπορεί τόσες πορείες κάναν τα παιδιά, τόσο ποδαρόδρομο.

1 σχόλιο:

Φανή είπε...

λοιπον λοιπον.. το ΠΑΣΟΚ προσπαθει να λυσει τα εσωκομματικα του προβληματα και ο γιωργακης τα κανει χειροτερα, η ΝΔ απο την αλλη, ξερει πως ο,τι και να κανει μαλλον ο κοσμος δεν προκειται να βγαλει το ΠΑΣΟΚ για τον απλο λογο του οτι κανενας φυσιολογικος ανθρωπος δεν θελει πρωθυπουργο τον γιωργο! Ξερει καλα τη δουλεια της η Νεα Δημοκρατια..
Απο την αλλη η αριστερα που υποτιθεται οτι εχει κοινο στοχο αυτη τη στιγμη, αντι να ενωθει και να λυσει μετα τις διαφορες της, φαινεται διασπασμενη, βεβαια, η διασπαση αυτη προερχεται κυριως απο το ΚΚΕ και την ΚΝΕ οι οποιοι βλεπουν παντου 'πασοκους που θελουν να διασπασουν τον αγωνα τους'!! εγω αυτο το ειδα σε μερικες πορειες που κατεβηκα και ενω ολοι οι υπολοιποι ξεκινουσαμε απο τα Προπυλαια μια συγκεκριμενη ωρα, η Κνε (το μαθητικο μπλοκ τουλαχιστον) πηγαινε αλλου και μονη της!
Το ΚΚΕ με εχει απογοητευσει ηδη πολλες φορες..Αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως οταν αρχιζει ενα κινημα και δεν ξερει αν θα παει καλα η οχι, το κατακρινει και αν δει πως εχει ανταποκριση απο τον κοσμο, βγαινει πρωτη γραμμη και το οικειοποιειται! αν ειναι αυτο αριστερα..χαθηκαμε!