Τρίτη, Μαρτίου 13, 2007

I am a vector

Το κάτωθι κείμενο αποτελεί περίτρανη απόδειξη του ότι πάσχω από ψυχολογικά προβλήματα.


Είμαι διάνυσμα.

Έχω αρχή και πέρας. Είμαι πεπαρασμένος αλλά αποτελούμαι από άπειρα σημεία. Γεννήθηκα σε ένα σημείο του χωροχρόνου και θα πεθάνω σε ένα άλλο. Στο ενδιάμεσο άπειρα σημεία θα με χαρακτηρίσουν και θα τα χαρακτηρίσω.

Έχω κατεύθυνση, ήγουν διεύθυνση και φορά Αξίες και στόχους.


Είμαι ένα διάνυσμα.

Ένα διάνυσμα από τα πολλά του διανυσματικού πεδίου. Μία ύπαρξη από τις πολλές υπάρξεις.

Τα άλλα διανύσματα με επηρεάζουν, τα άλλα διανύσματα τα επηρεάζω εγώ. Αλληλεπιδρούμε. Ποιά η αιτία και ποιό το αιτιατό σε αυτού του είδους την σχέση του διανύσματος μου και του πεδίου; Ποιός μορφώνει ποιον;

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2007

Προσφορά Γνώσης από το M.I.T.


Οι τρισκατάρατοι αμερικανοί καπιταλιστές έχουν αλώσει προ πολλού τον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και επέτρεψαν άκουσον άκουσον την ύπαρξη ιδιωτικών πανεπιστήμίων. Ένα από αυτά τα επονείδιστα πανεπιστήμια είναι και το χαμηλοτάτου επιπέδου MIT. Τί σκέφτηκαν οι κερδοδιψείς πανεπιστημιακές αρχές του ΜΙΤ τα τελευταία χρόνια; Κάτι το ανεξήγητο, το παράλογο κάτι που δεν το χωρά κομμουνιστή νους. Η πλειονότητα των μαθημάτων τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο βρίσκεται στο διαδίκτυο ελεύθερα. Τι σημαίνει αυτό; Οι σημειώσεις, οι ασκήσεις, τα θέματα εξετάσεων, διάφορα μικρά handbooks, παρουσιάσεις διαλέξεων, video μαθημάτων κ΄ πολλά άλλα μπορεί να τα κατεβάσει ο οποιοσδήποτε. Ναι ο οποιοσδήποτε ακόμα και τα μέλη της ΚΝΕ! Το υλικό άφθονο και αξίζει μια περιήγηση μόνο και μόνο για να παρατηρήσει κάποιος τον τρόπο με τον οποίο δομείται το μάθημα, πόσο σύγχρονα και διεπιστημονικού ενδιαφέροντος πεδία μελέτης υπάρχουν (χαρακτηριστικό το Information and Entropy) αλλά και για να γίνουν συγκρίσεις με αυτά που διδασκόμαστε εμείς και με το πως τα διδασκόμαστε, αν τα διδασκόμαστε.

Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2007

5 φόβοι - φοβίες μου

Ένεκα Ραψωδίας παραθέτω 5 φόβους - φοβίες μου:

  1. Φοβάμαι μήπως δεν ξέρω αυτά που νομίζουν οι άλλοι πως ξέρω.
  2. Ακόμα χειρότερα φοβάμαι πως δεν γνωρίζω αυτά που νομίζω πως γνωρίζω.
  3. Φοβάμαι τον παράλληλο προγραμματισμό.
  4. Φοβάμαι πως η ΦΣ στις εκλογές θα πάρει τα . . . Δεν με πειράζει αλλά θα ήθελα ανεξάρτητα του αποτελέσματος να συνεχίσει να υπάρχει γιατί κάτι έχει να πει.
  5. Φοβάμαι να μιλήσω για αυτά που πραγματικά φοβάμαι οπότε έγραψα για αυτά που δεν φοβάμαι να φοβάμαι.

Ένα νέο blog για ένα παλιό μου βάρεμα

Ξεκινώ νέο blog παράλληλα με το Anarchism. Στο ίδιο επίπεδο μπούρδας θα κυμαίνεται και αυτό για να συνεχίσω την άξια παράδοση. Με τί έχει να κάνει; Ρίξε μια ματιά εδώ!
Το πρώτο του post είναι έτοιμο και μιλάει για τον Galois.